Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Peter Hilz

Opgelet: hier wordt gewerkt

Antwerpen/Loenhout/Zandvliet/Borgerhout/Hasselt -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert volgende week onderhoudswerken uit aan het wegdek op een aantal snelweglocaties in de omgeving van Antwerpen. De werken worden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

Er zal gewerkt worden op de E19 in Loenhout, de A12 in Zandvliet, de Antwerpse Ring in Antwerpen-Noord en op de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost. Op die locaties zal AWV plaatselijk de bovenste laag asfalt van het wegdek vernieuwen

De werken starten maandag 24 op dinsdag 25 januari tussen 20 uur en 05 uur op de E19 in Loenhout richting Antwerpen. “De uitvoegstrook naar de afrit Loenhout wordt vernieuwd over een afstand van ruim 400 meter. Aan de werfzone rijdt het verkeer op de E19 over één rijstrook”, vertelt woordvoerder Stefanie Nagels van het AWV. Tijdens de werken gaat de afrit Loenhout dicht, verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Brecht en kan daar keren.

Dinsdagnacht wordt er dan vanaf 20 uur gewerkt op de A12 in Zandvliet richting Nederland. “De snelweg wordt net na de afrit Zandvliet tijdelijk volledig afgesloten. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt via de afrit Zandvliet langs de parallelweg van de A12 geleid en kan even voorbij de grensovergang opnieuw invoegen op de A12”, aldus Nagels. Voor het verkeer op de A12 richting Antwerpen is er geen hinder.

Twee nachten

De werken op de Antwerpse Ring in Antwerpen-Noord worden gespreid over twee nachten. “Op woensdag- en donderdagnacht wordt er vanaf 22.30 uur tot 05.30 uur gewerkt aan de lus van de R1 naar de A12 richting Bergen op Zoom. Tijdens deze nachten wordt de aansluiting naar de A12 volledig afgesloten”, zegt Nagels. Het verkeer wordt via de E19 doorgestuurd naar het complex Kleine Bareel om daar te keren richting Antwerpen en vervolgens de afslag naar de A12 te nemen.

Tot slot wordt er vrijdagnacht gewerkt op de aansluiting van de Antwerpse Ring naar de E313/E34 richting Hasselt. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook passeren. Verkeer op de Ring richting Gent moet dan doorrijden tot aan het complex Borgerhout om daar te keren. De oprit naar de E313/E34 vanaf de Noordersingel (R10) wordt eveneens afgesloten.

“Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig”, zegt het AWV nog. “Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen.”

 jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio