Archiefbeeld Marco Borsato in The Voice. ©  BELGAIMAGE

VTM schrapt aflevering van ‘Sergio over de grens’ met Marco Borsato na beschuldigingen van misbruik

VTM zal de volgende aflevering van Sergio over de grens niet uitzenden aangezien zanger Marco Borsato erin te gast is, dat meldt Het Laatste Nieuws. De zanger kwam in opspraak na meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, hij zou de billen van een veertienjarig meisje betast hebben.

SVOBron: Het Laatste Nieuws

In de nieuwe aflevering van BOOS, een online programma van onderzoeksjournalist Tim Hofman, kregen de kijkers een aantal getuigenissen te zien van vermeende slachtoffers van seksueel misbruik. Marco Borsato, voormalig jurylid van The Voice Kids kwam in opspraak voor ongewenste aanrakingen. Drie vrouwen zeggen dat Borsato hen inderdaad betast heeft aan de billen. Onder hen een veertienjarige kandidate. Toen het meisje van hem wegliep, zocht hij haar achteraf opnieuw op. Haar ouders bevestigen dat verhaal. Ook een dertienjarige kandidate kwam met een gelijkaardig verhaal.

De advocaat van Borsato liet weten voorlopig niet te willen reageren gezien er nog andere onderzoeken tegen de man lopen

Ophef

“We begrijpen dat de recente berichtgeving rond Marco Borsato heel wat ophef veroorzaakt”, klinkt het bij VTM volgens HLN. “Het is op dit moment aan het gerecht in Nederland om zich te buigen over de schuldvraag. Als familiezender vinden we het belangrijk om de sereniteit in dit complexe verhaal op te zoeken. Daarom kiezen we ervoor om de aflevering van Sergio over de grens waarin Marco Borsato te zien is volgende week niet uit te zenden. De aflevering zal op dinsdag 25 januari vervangen worden door de uitzending met Axel Daeseleire.”

In de uitzending van BOOS kwamen naast Marco Borsato ook bandleider Jeroen Rietbergen, rapper en producer Ali B en een regisseur van The Voice ter sprake. De aflevering is te bekijken op Youtube en de website van GVA.

LEES OOK. Dit speelde zich af achter de schermen van ‘The Voice of Holland’: “Dickpics, verkrachting en handtastelijkheden bij minderjarige meisjes”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER