Wie herinnert zich nog de houten speeltuigen op het grasveld voor de Warande? 

Wie herinnert zich nog de houten speeltuigen op het grasveld voor de Warande? © RR

Jarige Warande zoekt verhalen en herinneringen

Turnhout -

De Warande viert volgend seizoen haar vijftigste verjaardag. Samen met Erfgoed Noorderkempen worden verhalen en bijzondere herinneringen aan het Turnhoutse cultuurhuis verzameld.

Op 28 oktober 1972 werd na vijf jaar bouwen de Warande geopend als een van de eerste culturele centra in Vlaanderen. Sindsdien breidde het gebouw, een voorbeeld van de brutalistische architectuur van de Turnhoutse School, uit met onder meer een tweede zaal Kuub, een ondergrondse fuifzaal Futur en een nieuwe exporuimte. In de Warande vonden bovendien Turnhoutse culturele organisaties zoals Mooov, Stripgids en Dinamo een thuis.

Om de verjaardag te vieren, duiken de Warande en Erfgoed Noorderkempen in het verleden. Ze gaan op zoek naar verhalen en herinneringen, van een ontmoeting met je idool na het concert in de kroeg of een nieuw lief tijdens een evenement tot foto’s, affiches en toegangskaartjes. Alles is welkom tijdens de Collection Days, op maandag 14 en dinsdag 15 februari van 10u tot 16u in de Tuinzaal van de Warande. Je kan je online inschrijven om je komst te bevestigen.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio