Sepp De Roover in een ver verleden bij Sporting Lokeren met Nill De Pauw, Benji De Ceulaer en Ivan Leko. 

Sepp De Roover in een ver verleden bij Sporting Lokeren met Nill De Pauw, Benji De Ceulaer en Ivan Leko. ©  BELGA

Lierse K. stelt Sepp De Roover aan als beloftencoach

Sepp De Roover wordt komend seizoen de nieuwe beloftentrainer van Lierse. De voormalige international, die meer dan tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau op de teller heeft staan, krijgt de opdracht om jonge talenten klaar te stomen voor het eerste elftal.

kugu

De Roover is momenteel nog hoofdtrainer bij de ambitieuze eersteprovincialer Wezel Sport, maar loopt al een poosje in het vizier op het Lisp. Zo is jeugdcoördinator Dirk Gyselinckx zeer verheugd met de komst van de voormalige rechtsachter.

“Hij is de ideale bruggenbouwer tussen beloften en A-kern”, weet Gyselinckx. “Ik schat Sepp De Roover hoog in als mens en als coach. Voor een jeugdspeler is de stap naar het profvoetbal vaak immens. Ik ben er van overtuigd dat we met De Roover iemand in huis halen die voor een ideale begeleiding zorgt. Met zijn aanwerving onderstrepen we nogmaals te blijven investeren in onze eigen jeugdwerking. Dat is ook het pad dat we met deze club willen bewandelen.”

Sepp De Roover zelf kijkt alvast reikhalzend uit naar zijn nieuwe opdracht in het voetbal. “Lierse is altijd geroemd geweest om zijn jeugdwerking en ik ben er heel sterk van overtuigd dat die tijden zullen terugkeren. Ik zag onlangs de U18 aan het werk tegen RC Genk. Er schuilt vandaag al veel talent in de jeugdwerking van de club. Voor mij is dit een project waar ik op langere termijn heel graag aan mee wil werken.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio