Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Alexander Meeus

Agfa-Gevaert trekt prijzen fors op

Mortsel -

De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert trekt de prijzen van verschillende producten fors op. Dat meldt de groep in persberichten.

Bron: Belga

Zo gaan de prijzen omhoog van de medische producten van divisie Agfa Radiology Solutions. Medische films en apparatuur worden 5 tot 10 procent duurder, de prijs van andere producten van de divisie stijgt “met tweecijferige percentages”.

De afdeling werd in 2021 geconfronteerd met stijgende kosten voor grondstoffen, energie, verpakkingsmateriaal en transport. “De impact hiervan is zo groot dat, ondanks interne kostenverlagingen, een prijsstijging onvermijdelijk is.”

In een tweede persbericht kondigt het bedrijf ook prijsstijgingen “met dubbele cijfers” aan voor alle phototooling-films en chemicaliën die Agfa verkoopt onder de merknaam IdeaLINE. Het gaat om materiaal om printplaten te maken voor elektronica.

Inflatie

Hier verwijst Agfa naar “de sterke kostenstijging van productie (energie en arbeid), grondstoffen en logistiek”. Het bedrijf heeft “voortdurend gezocht naar verbeteringsmaatregelen om deze belangrijke kostenstijgingen te compenseren, maar aangezien de inflatie blijft aanhouden, wordt het onvermijdelijk om een deel ervan door te rekenen aan onze klanten.”

In oktober kondigde Agfa al voor de derde keer in minder dan een jaar een prijsverhoging aan voor zijn offsetdrukplaten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio