© ATV

Foodstreet Antwerp Tower bijna compleet met komst van Hawaiian Poké Bowl

Antwerpen -

De Belgische restaurantketen Hawaiian Poké Bowl, opende donderdag zijn twintigste vestiging en dat in de Antwerp Tower op de De Keyserlei. Het is de vierde van zes horecazaken die samen de foodstreet van de vernieuwde toren vormen. In het voorjaar opent pastabar Tito er de deuren.

Jan Stassijns

De Antwerp Tower op de De Keyserlei, naast het Antwerpse operagebouw, is in de eerste plaats een woon- en kantoortoren. Met een hoogte van ruim honderd meter is het meteen het hoogste residentiële gebouw van de stad. De gelijkvloerse verdieping heeft evenwel een andere invulling gekregen. De zes commerciële ruimtes worden namelijk ingevuld met diverse horecaconcepten. De Duitse koffieketen Coffee Fellows, de Franse keten van Thaise streetfood Pitaya en de Aziatische keten Wagamama, schotelen er hun klanten al enkele maanden hun gerechten voor.

Donderdag opende Hawaiian Poké Bowl er officieel de deuren. Het is het vierde van in totaal zes restaurants die op de gelijkvloerse verdieping van de Antwerp Tower een plekje krijgen en samen de foodstreet zullen vormen.

Hawaïaans eten in de Antwerp Tower. 

Hawaïaans eten in de Antwerp Tower. ©  Dirk Kerstens

De poké bowl is een gerecht van Hawaïaanse oorsprong, met als basis rijst, quinoa of sla. Daarbij komt zalm, tofu of kip met een grote keuze aan toppings. Het gerecht is de laatste jaren alomtegenwoordig, dat blijkt ook uit de groei van Hawaiian Poké Bowl dat in drie jaar tijd op twintig locaties in heel Vlaanderen een restaurant opende.

Nog twee namen op komst

Binnenkort opent er nog een vijfde horecazaak in de Antwerp Tower: de Antwerpse pastabar Tito zal in het voorjaar haar opwachting maken. “En voor de zesde en laatste ruimte van onze foodstreet, zijn we in verregaande onderhandelingen met een concept dat in België nog niet aanwezig is”, zegt Benoit Chauvin van projectontwikkelaar Matexi.

En zo raakt de Antwerp Tower, na een totaalrenovatie van ruim vier jaar, stilaan helemaal gevuld. De eerste verdieping is helemaal ingenomen door Mediamarkt. Op verdiepingen twee, drie en vier biedt Silversquare, een dochteronderneming van het vastgoedvennootschap Befimmo, co-workingruimtes aan. Dat is goed voor zo’n 4.600 vierkante meter aan kantoorruimte. Op de vijfde verdieping staan de technische installaties.

Vanaf niveau zes begint het woongedeelte met in totaal 241 appartementen. Van de zesde tot en met de 21ste verdieping vind je er de stadsappartamenten. Verdieping 22 tot en met 26 zijn de luxueuze penthouses die sinds kort te koop worden aangeboden.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio