©  foto: Anneke Janssen

Enkel Rietbergen bekent schuld, anderen zwijgen of ontkennen in ‘The Voice’-affaire

Enkel voormalig ‘The Voice’-bandleider Jeroen Rietbergen heeft tot nu toe schuld bekend, nadat er bij het online programma ‘BOOS’ zeker negentien meldingen tegen hem binnenliepen. Jurylid Ali B. ontkent de feiten, zanger Marco Borsato wil, bij monde van zijn advocaat, niets kwijt over de zaak om het eerder lopende onderzoek niet in gevaar te brengen.

Bron: BELGA

LEES OOK. John de Mol: “Ik was razend op Rietbergen, ik wilde hem plat op zijn bek slaan”

Rietbergen kwam afgelopen zaterdag al met een statement waarin hij zei contact van seksuele aard te hebben gehad met vrouwen van het programma. Naar zijn gevoel was er geen sprake van een machtspositie en waren de contacten in “wederkerig en gelijkwaardig”. Hij verontschuldigde zich wel bij de betrokkenen en stapte op als bandleider van‘The Voice’. 

De ‘BOOS’-redactie stuurde ook een vragenlijst naar Marco Borsato, die eveneens genoemd wordt in het programma. Zijn advocaat weigert de vragenlijst in te vullen, omdat er al twee strafrechtelijke onderzoeken lopen na aangiftes tegen Borsato. “Iedere publicitaire inmenging op dit moment kan schadelijk zijn voor beide onderzoeken”, klinkt het. 

Jurylid Ali B. blijft alle aantijgingen ontkennen. “Voorop staat dat ik er 100 procent van overtuigd ben dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan machtsmisbruik, laat staan aan enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat ik de anonieme verdachtmakingen die ‘BOOS’ mij in vage omschrijving heeft voorgehouden volledig ontken. Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen”, klinkt het. 

Ook de genoemde regisseur, waarvan ook zowat vijftien meldingen zijn gemaakt van misplaatst gedrag, ontkent de feiten. “Mijn cliënt herkent zich niet in deze aantijgingen en ontkent deze ten stelligste”, aldus zijn advocaat. 

Mediabedrijf Talpa, producent ITV en zender RTL benadrukken dat “een veilige omgeving” voor deelnemers en werknemers primeert en hebben een extern onderzoek aangekondigd.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio