© BOOS

19 klachten over ‘The Voice of Holland’-bandleider Jeroen Rietbergen bij ‘BOOS’

In totaal hebben zich bij het programma ‘BOOS’ 19 mensen gemeld die klachten hebben over The Voice bandleider Jeroen Rietbergen. Het ging vooral om jonge vrouwen, die allemaal slachtoffer werden van seksueel getinte opmerkingen en ongewenste foto’s.

Bron: Belga

LEES OOK. Linda De Mol reageert op schandaal rond ‘The Voice of Holland’: “Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan”

Na maandenlang onderzoek kwamen presentator Tim Hofman en zijn team om 16.00 uur in de nieuwe aflevering van ‘BOOS’ met hun bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het RTL-programma ‘The Voice of Holland’. Daarin komen onder meer vermeende slachtoffers anoniem aan het woord, die vertellen dat de ongewenste praktijken tussen 2010 en 2021 plaatsvonden.

Zo gaf bandleider Rietbergen, die intussen al opgestapt is en de feiten toegaf, seksueel getinte opmerkingen, naar zowel jonge programmamedewerkers als naar kandidates. Hij stuurde ook ongewild foto’s van zijn geslachtsdeel. “De vrouwen voelden zich geïntimideerd, maar niemand durfde aan de bel te trekken, uit angst voor represailles”, klinkt het.

Bekijk de hele reportage op het YouTube-kanaal van ‘BOOS’.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio