Er worden verschillende soorten bomen geplant.  

Er worden verschillende soorten bomen geplant.  © rr

Lidwina Stichting plant insectvriendelijke laanbomen op verschillende locaties

Mol -

In opdracht van de gemeente Mol plant Lidwina Stichting deze maand in totaal 49 nieuwe laanbomen op verschillende plekken in Mol. Het gaat om verschillende bij- en insectvriendelijke bomen.

Het planten gebeurt op verschillende locaties. Opvallend is de keuze voor verschillende soorten van bij- en insectvriendelijke bomen per straat. Dat leidt tot een grote biodiversiteit en extra bescherming tegen ziektes.

Zo verschijnen er laanbomen in de Beeldekenslaan, de Pater van Henxthovenstraat en Peter Benoitstraat. Bij de recent volledige heraanleg van de parkeerstroken in die drie straten heeft de gemeente nieuwe plantvakken gecreëerd. In totaal worden er veertig bomen geplant. De soorten zijn haagbeuk, sierpeer, esdoorn en valse christusdoorn.

In de Bossestaat tussen Groeneweg en Postelarenweg worden zeven bomen geplant. Zij vervangen bomen die noodgedwongen moesten sneuvelen bij de heraanleg van de stoepen. Hier worden steeneiken, Spaanse aak en olmen geplant.

In de Adolf Reydamslaan werden de afgelopen jaren twee bomen gerooid die werden getroffen door een storm of ziekte. In de plaats komen er een amberboom en een valse christusdoorn. Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn alle bomen eind januari geplant.  (mto)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio