© BOOS

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag in ‘The Voice of Holland’: bekijk de reportage van ‘BOOS’ hier

Het grootste showbizzschandaal van Nederland kwam donderdagnamiddag tot een hoogtepunt. Dan kwam de veelbesproken YouTube-aflevering van het programma BOOS online. Presentator Tim Hofman deed daarin alles wat hij en zijn redactie te weten kwam over het seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland uit de doeken. Er zijn tientallen klachten binnengekomen bij BOOS, blijkt uit de aflevering. Tegen coach Ali B is een klacht wegens verkrachting ingediend.

BOOS is te bekijken via YouTube. Bovenaan in dit artikel kan je de aflevering ook herbekijken. Tim Hofman sprak tijdens de uitzending met geanonimiseerde slachtoffers die vertelden over hun ervaringen binnen, maar ook buiten, The Voice of Holland.

Tegen rapper en coach Ali B zijn er twee aangiften ingediend, een van die aangiften gaat over verkrachting.

Maar ook Jeroen Rietbergen, bandleider en schoonbroer van The Voice-bedenker John De Mol. 19 jonge vrouwen meldden ongewenst gedrag over hem. John De Mol zelf zou maar weet hebben gehad van één klacht. Daarop reageerde hij woedend, al mocht Rietbergen wel aanblijven én werd er geen onderzoek naar hem ingesteld.

Er kwamen ook 15 meldingen binnen over een regisseur die niet bij naam werd genoemd.

Tot slot was er Marco Borsato. Een kandidate die toen ze meedeed 14 jaar was, heeft gezegd dat de zanger en coach haar billen heeft aangeraakt. Een 13-jarige kwam met een gelijkaardig verhaal.

De betrokken partijen reageren

De meeste betrokken partijen hebben ook op de aantijgingen gereageerd. Ali B had eerder deze week al gereageerd op zijn Instagrampagina. Hij is er 100% van zijn onschuld overtuigd. Jeroen Rietbergen heeft zaterdag bekend. Jij zag de contacten als “wederkerig en gelijkwaardig” maar stelt zich bewust te zijn van het feit dat de perceptie van de vrouwen belangrijk is. Hij verontschuldigd zich voor zijn gedrag.

Marco Borsato ging niet op de vragen van BOOS. “Er lopen twee strafrechtelijke onderzoeken naar aanleiding van de desbetreffende aangiftes, iedere publicitaire inmenging zal op dit moment schadelijk zijn voor beide onderzoeken”, klonk het in een reactie van zijn advocaat.

Mediabedrijf Talpa reageert geschrokken “iedereen moet zich vrij en veilig kunnen voelen”, klinkt het. Ook productiemaatschappij ITV neemt de aantijgingen serieus en is “geschokt”. Televisiezender RTL zegt dat de aantijgingen niet bij de zender bekend waren.

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio