©  Getty Images

Tot drie jaar cel voor leden van drugsbende ‘Mario’, bijna 50.000 euro verbeurdverklaard

Bornem, Puurs-Sint-Amands -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een negenkoppige bende schuldig bevonden aan het dealen van drugs, meer bepaald cocaïne. De rechtbank verklaarde ook aanzienlijke geldsommen van de bendeleden verbeurd. Het ging om bijna 50.000 euro.

Eind 2020 startte het onderzoek naar de drugsbende op. Ze dealden vooral in de regio Klein-Brabant en in de streek van Dendermonde. “De auto’s die de dealers gebruikten, werden gefilmd door de ANPR-camera’s en zo konden we enkele koeriers identificeren. De volgende stap was dan om de volledige bende in kaart te brengen. En ook dat is ons gelukt”, zei de openbare aanklager. “Tijdens het onderzoek bleek dat de bendeleden zichzelf ‘Mario’ noemden en onder die naam communiceerden met klanten. Het ging zelfs zo ver dat er regelmatig promo’s waren en die werden via sms naar de klanten gestuurd.”

Twee leiders en negen koeriers

Volgens het Openbaar Ministerie bestond de bende uit twee eigenlijke leiders en zeven koeriers. Opvallend was dat één van hen gewoon doorging met bestellingen te noteren en koeriers aan te sturen toen hij thuis zat met een enkelband na een eerdere veroordeling.

Uiteindelijk werden de twee kopstukken van de bende donderdag veroordeeld tot elk drie jaar cel. Voor Hamza B., die ontkende een leidende rol te hebben gespeeld, is die straf effectief, voor Younes Z. met uitstel. De zeven koeriers kregen uiteenlopende straffen: van een werkstraf tot twee jaar cel, al dan niet met uitstel. De rechtbank verklaarde ook aanzienlijke geldsommen verbeurd. Voor Younes Z. ging het zelfs om 20.000 euro.  (tdk, svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio