©  Boumediene Belbachir

Advocaat Jef Vermassen: “Zeer tevreden dat Dave De Kock in België berecht wordt”

Meester Jef Vermassen, die de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean Verberckmoes bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat De Kock in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, zegt Vermassen.

mtmBron: BELGA

LEES OOK. Strafpleiter Jef Vermassen (74) denkt nog niet aan stoppen: “Ik sta voor de drukste periode van mijn leven”

Vermassen vreesde voor een vervolging in Nederland en hoopt nu in een later stadium op een proces voor het hof van assisen in Gent. “Voor het hof van assisen zal de zaak grondig behandeld kunnen worden, terwijl in Nederland de zaak sneller afgehandeld zou worden. Ik ben opgelucht dat mijn cliënte ook geen proces in Nederland moet bijwonen. Dat zou voor haar en haar familie zwaar geweest zijn.”

De moeder was woensdagavond aanwezig op een wake in haar woonplaats Verrebroek, waar een tweehonderd deelnemers waren. Ze barstte in tranen uit door alle steunbetuigingen. “Mijn cliënte heeft het heel erg moeilijk. Ze wil haar kind bij zich hebben om afscheid te kunnen nemen. We hebben gevraagd dat het lichaam snel overgebracht wordt naar België, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat kan gebeuren”, zegt Vermassen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio