© BELGA

Jeugd Advies Centrum opent informatiepunt in Duffel

Duffel -

Een medewerker van het Jeugd Advies Centrum (JAC) houdt vanaf 1 februari elke dinsdag een zitdag in Duffel. Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen er met hun vragen terecht.

Chris Van Rompaey

“We sloten hiervoor een overeenkomst af met het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Dit project maakt deel uit van het actieplan #nogefkes rond mentaal welzijn bij jongeren dat de Duffelse jeugdraad begin 2020 lanceerde. Na een online bevraging bij jongeren met een link met Duffel, werd duidelijk dat de coronapandemie een niet te onderschatten effect had op het (mentale) welzijn van jongeren”, zegt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V).

Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen vanaf 1 februari elke dinsdagnamiddag met hun vragen in het Duffelse JAC-informatiepunt in De Reiger op de G. Van der Lindenlaan 24. Een afspraak maken met JAC-medewerkster Sarah Massart is nu al mogelijk. Dat doe je via WhatsApp, sms, telefoon of mail. Zonder afspraak kan je bij Sarah terecht tussen 14.30u en 16.15u.

Eventueel anoniem

“Vragen over allerlei thema’s zoals administratie en geld, gezondheid, je goed voelen, migratie, op eigen benen, school en vrije tijd, seks en relaties, vrienden en familie en wonen kunnen aan bod komen. Je kan gratis en eventueel anoniem bij Sarah Massart terecht. Tijdens een eerste gesprek bekijkt ze samen met de jongere welke mogelijkheden er zijn en verwijst indien nodig naar een collega of andere organisaties om gepaste hulp op maat te voorzien”, verduidelijkt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA).

0492.14.37.26, sarah.massart@cawboommechelenlier.be
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio