De Sint-Lambertuskerk in Beerse krijgt mogelijk een extra invulling. 

De Sint-Lambertuskerk in Beerse krijgt mogelijk een extra invulling. © Bart Van den Langenbergh

Inwoners denken mee na over extra invulling Sint-Lambertuskerk

Beerse

De kerkfabriek Sint-Lambertus in Beerse peilt naar de mening van de inwoners en verenigingen in Beerse over een extra invulling van de Sint-Lambertuskerk.

De Sint-Lambertuskerk in het centrum van Beerse wordt voorlopig uitsluitend gebruikt voor vieringen door de parochie en dat zal in de toekomst volgens de kerkfabriek ook zo blijven. De parochie vraagt zich wel af of de kerk op andere momenten nog extra functies kan krijgen.

“Wanneer er geen vieringen zijn, wordt het gebouw niet gebruikt en kan het wellicht een groter potentieel bieden als publieke ruimte voor de bredere gemeenschap van Beerse en omgeving”, luidt het bij de kerkfabriek Sint-Lambertus.

Het architectenbureau Erfgoed & Visie kreeg van de kerkfabriek de opdracht om na te denken over een mogelijk nevengebruik van de kerk. Het bureau wil starten met een peiling naar ideeën en suggesties bij de inwoners en verenigingen van Beerse. Die bevraging gebeurt via een enquête die anoniem kan worden ingevuld. “Erfgoed & Visie evalueert alle ideeën voor het nevengebruik van de Sint-Lambertuskerk op hun haalbaarheid. Het bureau houdt rekening met de mogelijkheden van het gebouw met respect voor de erfgoedwaarde en het huidige gebruik als parochiekerk”, aldus de initiatiefnemers. (bvdl)

https://bit.ly/enquête_Sint-Lambertuskerk

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio