Yasmine krijgt eerbetoon van John Terra, die haar hit ‘Diep in mij’ schreef

‘Porselein’, ‘Meisjes aan de macht’, maar ook ‘Diep in mij’: aan hits ontbrak het niet in de carrière van wijlen Yasmine. Die laatste dankte ze aan John Terra (70), die naast zijn eigen oeuvre ook nummers voor andere artiesten schreef. Met een remake van ‘Diep in mij’ wil de zanger Yasmine eren.

In 2004 maakte het lied al eens furore in de Vlaamse charts. Nu brengt Terra een eigen versie uit, die ook zal verschijnen op een driedubbel album. Daarop verzamelt hij nieuw werk, zijn grootste hits, maar ook een selectie van liedjes die hij voor collega’s schreef.

Zo maakte Terra in zijn 52-jarige loopbaan nummers voor onder meer Dana Winner, Helmut Lotti, Bart Kaëll en Willy Sommers. Lisa Del Bo dankte haar Songfestivallied aan hem. “Maar ‘Diep in mij’ vind ik zelf één van mijn mooiste nummers”, zegt Terra. “Het kan niet ontbreken op het album. Bovendien is het een eerbetoon aan Yasmine.”

(lees verder onder de foto)

 

 ©  pol de wilde-corelio

Een klakkeloze cover wilde Terra niet maken. “Dus ik haalde Eric Melaerts erbij, die als producer een belangrijke rol speelde in de carrière van Yasmine. Hij schreef een dijk van een arrangement op het origineel. Eric en ik vonden dat we die versie onaangetast moesten laten.”

De single verschijnt op 28 januari. Het drieledige album van John Terra volgt later dit voorjaar.(dvg)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio