©  BELGA

Beslissing over niet gespeelde OH Leuven-KV Mechelen valt op vrijdag 28 januari

Forfait of toch spelen? OH Leuven en KV Mechelen zullen op vrijdag 28 januari weten waar ze aan toe zijn. Vanaf 14u30 die dag wordt het dossier rond hun niet gespeelde competitiewedstrijd via een videomeeting behandeld door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

yala, thst

Op basis van het bondsreglement gaat op die zitting een 5-0-forfaitnederlaag worden uitgesproken, maar KV Mechelen heeft al aangegeven om dat aan te vechten. Ze willen de match ‘herspelen’.

Corona in Mechelen

De wedstrijd aan Den Dreef stond oorspronkelijk gepland op afgelopen zaterdag, maar de Mechelse bezoekers waren zoals aangekondigd niet komen opdagen. Hun verzoek tot uitstel was nochtans afgewezen. Met Gaëtan Coucke en Maxime Wenssens hadden twee doelmannen positief getest, wat een geldige reden tot uitstel was, maar die laatste werd als belofte beschouwd en dus niet meegerekend. Malinwa besloot daarop een duidelijk statement te maken door thuis te blijven, goed wetende dat een forfaitnederlaag het gevolg zou zijn. Intussen is het protocol zo vernieuwd dat uitstel wél had gekund, maar dat is in principe niet met terugwerkende kracht.

KV-trainer Wouter Vrancken verduidelijkte gisteren op zijn persconferentie waarom zijn ploeg niet kon/wilde spelen in Leuven. “De hoofdreden is het hele plaatje: doelmannen en spelers die in quarantaine zaten maar ook spelers die net uit quarantaine terug waren en nog maar één of twee keer konden meetrainen. Voor de wedstrijd tegen OHL beschikten we bijvoorbeeld slechts over zeven fitte spelers”, zei de coach. “We hebben deze week ook drie afspraken met een hartspecialist laten vastleggen omdat er spelers waren met hartklachten na hun besmetting. Zo lang we daar geen uitsluitsel over hebben, willen we geen risico’s nemen.”

Genk-KV Mechelen, de wedstrijd die normaal vanavond gespeeld zou worden, is wél uitgesteld volgens de nieuwe regels. De volgende match op het programma is zondag thuis tegen Anderlecht en gaat voorlopig gewoon door.

LEES OOK:

Het zit er bovenarms op tussen KV Mechelen en Pro League: “We ­moeten dit statement ­maken, anders blijven ze met ons lachen”

“Drie spelers met hartklachten na hun coronabesmetting”: KV-trainer Vrancken verduidelijkt aanvraag tot uitstel

Absurd namiddagje met spookwedstrijd zonder Malinwa-spelers aan Den Dreef: “Er is taart voorzien voor de pers, geen zorgen”

Hoe KV Mechelen de dupe werd van zijn eigen goodwill

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio