Auteur Margot Vanderstraeten komt naar Gierle. 

Auteur Margot Vanderstraeten komt naar Gierle. © Jimmy Kets

Davidsfonds nodigt auteur Margot Vanderstraeten uit

Gierle -

Het Davidsfonds van Gierle (Lille) nodigt op zondag 23 januari auteur Margot Vanderstraeten uit naar de Kapel van de gemeentelijke basisschool in Gierle.

Margot Vanderstraeten (54) is auteur van de roman Mazzel tov, waarmee ze heel wat prijzen in de wacht sleepte. “Mazzel tov is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern orthodox joods milieu, gezien door de ogen van de niet-joodse auteur”, weet Maria Cerstiaens van het Davidsfonds van Gierle. “Zij schrijft over haar ervaringen als werkstudent bij het joods-orthodox gezin Schneider in Antwerpen. Het boek werd veelvuldig vertaald en kwam begin dit jaar ook uit in de Verenigde Staten. Ook binnen de joodse gemeenschap werd Mazzel tov doorgaans warm onthaald.”

De deuren van de Antwerpse joden gingen voor Margot Vanderstraeten een beetje meer open wat haar inspiratie gaf voor haar nieuwe boek Minjan. “Met dit boek wil zij benadrukken dat er een grote nood is een aan brug tussen de gemeenschappen. We maken kennis met de uitbater van een gerenommeerd Antwerps joods restaurant die haar inwijdt in de geheimen van de koosjere keuken”, luidt het bij het Davidsfonds. “Via fotograaf Dan Zollman, die de foto voor de omslag levert, slaagde ze erin om de chassidische gemeenschap in beeld vast te leggen.”

Volgens het Davidsfonds belooft het op zondag 23 januari een zeer leerrijke en boeiende kennismaking met Margot Vanderstraeten te worden in de Kapel van de basisschool in Gierle. Ze wordt van 10u tot 12u geïnterviewd door Lut Geypens over haar boeken Mazzel tov en Minjan. De toegangsprijs voor leden bedraagt 4 euro en voor niet-leden van het Davidsfonds 6 euro. (bvdl) 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio