©  Sebastian Steveniers

Onderwijsschepen Jinnih Beels: “Situatie in Antwerpse scholen is onhoudbaar, ik maak me zorgen over welzijn van kinderen”

Antwerpen -

Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) noemt de situatie in de Antwerpse scholen onhoudbaar, nu steeds meer klassen en scholen dicht moeten door de besmettingsgolf. Ze vraagt, in het belang van de leerlingen, dat er nagedacht wordt over een alternatieve aanpak, al spreekt ze zich niet uit over hoe dat georganiseerd moet worden.

De quarantaineregels voor kinderen roepen heel wat vragen op. CLB’s roepen op om ze helemaal om te gooien. Volgens Stefan Grielens van de vrije CLB’s wordt het leerrecht en het welzijn van de kinderen geschaad door hen zonder symptomen in quarantaine te plaatsen. Grielens pleit voor een gecontroleerde circulatie van het virus. Mondmaskers, ventilatie en gescheiden bubbels blijven in zijn voorstel wel noodzakelijk.

LEES OOK. Net weer open of de ene school na de andere moet sluiten door besmettingsgolf: “Het ging als een lopend vuurtje, maar stopte niet”

Antwerps schepen van Onderwijs, Jinnih Beels (Vooruit). “De situatie in de Antwerpse scholen is onhoudbaar ”, zegt ze. “Binnen het Stedelijk Onderwijs zien we het aantal besmettingen sterk toenemen. Gelukkig gaat het nog niet over een implosie van het onderwijs, maar ik maak we wel grote zorgen over het welzijn van de leerlingen. Hun welzijn mag niet uit het oog verloren worden, maar nu worden ze thuis gezet, ook als ze niet ziek zijn. Dat baart mij zorgen. Er wordt nu gehandeld vanuit een virologisch standpunt, maar de praktijk moet ook werkbaar zijn. In het belang van onze leerlingen moeten we durven nadenken over een aanpassing en consequente aanpak voor het onderwijs.”

LEES OOK. Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs gaan inspringen

Over de manier waarop de huidige maatregelen dan aangepast moeten worden, daar spreekt Beels zich niet over uit. “Het is aan de experten en het werkveld om te zien wat mogelijk is”, zegt ze. “En dat in functie van het welzijn van de leerlingen.”

LEES OOK. Viroloog Steven Van Gucht: “Er is geen ideale oplossing voor de scholen”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 jas

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio