Burgemeester Frank Gys (N-VA) met dokter Jan Stroobants, die de vaccinatiecampagne in Antwerpen leidt en in december ook al eens met zijn team naar het Brieleke afzakte.

Burgemeester Frank Gys (N-VA) met dokter Jan Stroobants, die de vaccinatiecampagne in Antwerpen leidt en in december ook al eens met zijn team naar het Brieleke afzakte. © JAA

Wommelgem wil besmettingen in scholen laag houden: gratis zelftest voor ieder kind

Wommelgem -

De gemeente geeft ieder kind van de vier Wommelgemse lagere scholen een gratis zelftest mee naar huis. Burgemeester Frank Gys (N-VA) zet op deze manier meteen in de kijker dat de kinderen voor hun coronavaccin straks ook in eigen gemeente terechtkunnen, net als volwassenen die nog een boosterprik nodig hebben.

“Het lokaal bestuur biedt ieder kind van de vier Wommelgemse scholen een gratis zelftest aan. Zo willen we het aantal besmettingen in onze scholen zo laag mogelijk houden, en de gezondheid van de kinderen, hun vriendjes en de leerkrachten beschermen. Met slechts één kleuterklas in quarantaine, valt de impact van de omikrongolf in de Wommelgemse scholen tot dusver mee, maar we willen erger voorkomen ”, aldus burgemeester Frank Gys. Die profileert zich in deze coronapandemie dus opnieuw met een opvallend initiatief.

In een brief worden de ouders er op attent gemaakt dat er binnenkort twee lokale vaccinatiemomenten komen in Wommelgem. Het vaccinatieteam van VacCovid, dat de laatste maanden vooral in Antwerp Expo, Kinepolis en de Antwerpse Zoo aan het werk was, slaat gedurende twee dagen opnieuw zijn tenten op in vrijetijdscentrum ’t Brieleke.

Er wordt straks opnieuw gevaccineerd in ’t Brieleke: op 26 januari en op 19 februari. Burgemeester Frank Gys hoopt dat dan ook heel wat ouders met hun jonge kinderen om hun prikje langskomen.

Er wordt straks opnieuw gevaccineerd in ’t Brieleke: op 26 januari en op 19 februari. Burgemeester Frank Gys hoopt dat dan ook heel wat ouders met hun jonge kinderen om hun prikje langskomen. © JAA

De twee Wommelgemse vaccinatiedagen werden vastgelegd op woensdag 26 januari en op zaterdag 19 februari, telkens van 12 tot 17u. Zowel kinderen van 5 tot 11 jaar oud als volwassen Wommelgemnaren, die nog een boosterprik nodig hebben, kunnen er dan terecht voor een preventief prik(je). Uiteraard is een uitnodiging nodig.

Afspraak maken kan via de website van Vaccovid of via 03-435.95.55. Als je belt, moet je expliciet vermelden dat je in Wommelgem gevaccineerd wil worden.

De gemeente Wommelgem kondigt de lokale vaccinatiemomenten aan met een expliciete aanmoediging om er gebruik van te maken. “De vaccinatie voor kinderen is vrijblijvend. Toch willen we ons als lokaal bestuur engageren om een locatie dichtbij huis aan te bieden, zodat de verplaatsing voor iedereen haalbaar blijft”, aldus nog burgemeester Frank Gys (N-VA).(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio