De politie aan het werk na de steekpartij. 

De politie aan het werk na de steekpartij. ©  BFM

Slachtoffer neergestoken voor ogen van de politie, toch ontkent beklaagde alles

Antwerpen -

Het openbaar ministerie heeft woensdag zeven jaar cel gevorderd voor Otman B. (37). Tijdens een vechtpartij vorig jaar zou hij Adil A. vijf keer met een mes hebben gestoken, dat gebeurde voor ogen van de politie. B. ontkent dat hij de messteken toebracht.

Bron: BELGA

De politie werd op 15 mei 2021 rond 11 uur opgeroepen voor een vechtpartij met wapens in de omgeving van de Bisschopstraat in Antwerpen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sloegen twee personen op de vlucht, de beklaagde en het latere slachtoffer bleven achter. Voor de ogen van de politie trok de 37-jarige Otman B. een mes, waarna hij Adil A. meermaals in de buik en borst stak. Hij sloeg op de vlucht, maar kon snel gevat worden. 

Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een klaplong, zijn hartzakje was geperforeerd en zijn darmen puilden uit een diepe wonde in zijn buik. Hij werd meteen geopereerd en overleefde de mesaanval. 

Adil A. vertelde tijdens zijn verhoor dat de vechtpartij in een kraakpand was begonnen en op straat was verder gezet. Otman B. had volgens hem twee messen, hij had zich verdedigd met een stok. De politie trof inderdaad twee messen aan op de plaats van de feiten. Er waren ook camerabeelden van de vechtpartij waarop te zien was hoe Otman B. het slachtoffer meerdere messteken toebracht. De procureur vond de intentie tot doden en de voorbedachtheid voldoende aangetoond.

De beklaagde had tijdens het onderzoek geen verklaring willen afleggen. Tegenover de rechtbank vertelde hij dat er in het kraakpand een ruzie was ontstaan over de diefstal van een horloge. Er waren volgens hem zes personen bij betrokken. Een van hen, een zekere Zakaria, had het slachtoffer gestoken. Otman B. erkende wel dat hij klappen had uitgedeeld, maar zeker geen messteken. Zijn advocaat pleitte voor een herkwalificatie naar opzettelijke slagen en vroeg de rechtbank om een straf met uitstel op te leggen.

Het slachtoffer, dat illegaal in het land verbleef, stelde zich geen burgerlijke partij. Hij verdween spoorloos na het verlaten van het ziekenhuis. Vonnis op 8 februari.

(belga)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio