©  EPA-EFE

Vandaag beslissen België en Nederland waar Dave De Kock voor de rechter komt

De Belgische en Nederlandse speurders, die een coördinatievergadering houden om het onderzoek rond de ontvoering en de dood van 4-jarige Dean Verberckmoes af te stemmen, beslissen woensdagnamiddag waar verdachten Dave De Kock en zijn Nederlandse vriendin R.W. berecht worden. De twee landen moeten formeel akkoord gaan dat De Kock overgeleverd wordt aan België en dat het proces in ons land zal plaatsvinden, zo vernam Belga uit goede bron.

Bron: BELGA

In Nederland, waar nu het zwaartepunt van het onderzoek ligt, werkt een rechercheteam met twintig politiemensen op de zaak. De Kock zit er in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de 4-jarige jongen. Het onderzoek moet uitmaken waar De Kock en Dean geweest zijn in Nederland en waar het slachtoffer omgebracht werd. De resultaten van de autopsie op het lichaam, waarbij het tijdstip van overlijden beter ingeschat kan worden, kunnen daar ook bij helpen.

In België heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde R.W., de Nederlandse vriendin van De Kock, aangehouden op verdenking van moord en ontvoering. Ze werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met Dave De Kock woonde.

LEES OOK. Dave De Kock overnachtte tijdens vlucht bij vriend in Nederland, terwijl Dean (4) wellicht al dood was: “Met wat ik nu weet, voel ik me schuldig”

Op de coördinatievergadering woensdag wordt beslist waar de verdachten berecht zullen worden. De twee landen moeten formeel akkoord gaan dat België het koppel vervolgt, zowel voor de feiten gepleegd in ons land als in Nederland. Het lichaam werd in Nederland gevonden ter hoogte van Neeltje Jans in Zeeland, en De Kock werd opgepakt in Meerkerk in de provincie Utrecht. Via een Europees aanhoudingsbevel zal het Belgische gerecht de overlevering vragen. Politie en Openbaar Ministerie in de beide landen geven voorlopig geen commentaar.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio