De bomen langs de August Cannaertsstraat zijn vorige maand al weggehaald.  

De bomen langs de August Cannaertsstraat zijn vorige maand al weggehaald.  © Marc Peeters

Tweede wegenwerf voor Heultje: “Project August Cannaertsstraat klaar midden 2023”

Heultje -

Terwijl er nog volop wordt gewerkt in de Gevaertlaan in Heultje (Westerlo), starten eind januari ook de langverwachte weg- en rioleringswerken in de August Cannaertsstraat Dat is de verbindingsweg naar Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) aan de andere kant van het dorp. Het gaat om een groot project met een kostprijs van vijf miljoen euro. Ook de Achterheide wordt aangepakt. De werken gaan in totaal anderhalf jaar duren.

Marc Peeters

De eerste en de tweede fase van het project August Cannaertsstraat zijn ondertussen al achter de rug. Diverse nutsmaatschappijen hebben voorbereidende werken uitgevoerd en in december van vorig jaar werden de straatbomen verwijderd. Nu komen de echte werken eraan. De August Cannaertsstraat en Heultjedorp worden de volgende maanden met asfalt heraangelegd vanaf de oversteekplaats van de fietsostrade Herentals-Aarschot tot aan het kruispunt met de Oude Zoerlebaan.

De straat krijgt over de hele lengte volwaardige trottoirs en een dubbelrichtingsfietspad aan de linkerkant richting Wiekevorst. Er komt ook nieuwe riolering onder de rijweg. Aan de rechterkant richting Wiekevorst worden de gracht voor de afvoer van regenwater en de berm helemaal vernieuwd.

Vandaag staan er in de August Cannaertsstraat twee wegversmallingen aangeduid met paaltjes en signalisatie. Dat om de overgang van snelheidszone 70 naar 50 af te dwingen en om de overgang van zone 50 naar de bebouwde kom aan te duiden. In het nieuwe ontwerp komt de zone 70 tot aan de bebouwde kom. Daarmee verdwijnt één wegversmalling. De andere wegversmalling wordt een vaste infrastructuur in plaats van de huidige wegneembare paaltjes

Ook de kruispunten Oude Zoerlebaan met Heultjedorp en Diamantweg met Heultjedorp worden aangepakt.

Het kruispunt met de Oude Zoerlebaan krijgt een lichte verhoging en extra zebrapaden. Aan Diamantweg wordt de doorgang smaller. In het project August Cannaertsstraat zit ook de heraanleg van de straten Achterheide, Diamantweg, Lievekensstraat, Oude Westmeerbeekseweg, Ploegstraat en Processieweg. De rijbaan krijgt er een nieuwe asfaltverharding.

Informatieblad

Omdat een informatievergadering momenteel door de coronamaatregelen niet kan, heeft het gemeentebestuur een extra editie gemaakt van het gemeentelijk informatieblad dat alleen in Heultje wordt bedeeld. De bewoners vinden er meer uitleg in, onder meer over de manier waarop de oprit naar hun eigen woning opnieuw zal aangelegd worden, naast meer details over de planning.

Gedurende de werkzaamheden is er een omleiding voor doorgaand verkeer, al maakt het lokale bestuur er geen geheim van dat het nog beter is om het centrum van Heultje gewoon te vermijden.

Komende van Wiekevorst rij je via Lossing naar de Industrieweg en naar Heultjedorp. Richting Wiekevorst rij je aan het kruispunt Heultjedorp met Oude Zoerlebaan de Industrieweg in. Aan Lossing kan je naar rechts en kom je terug op de verbindingsweg naar Wiekevorst.

Op de Gevaertlaan wordt voorlopig niet gestrooid.

Op de Gevaertlaan wordt voorlopig niet gestrooid. © Marc Peeters

De lopende wegenwerken in de Gevaertlaan zitten ondertussen nog altijd op schema. Het gemeentebestuur geeft nog mee dat, om het nieuw aangelegde beton van de rijbaan te beschermen, er deze winter niet gestrooid wordt op het heraangelegde stuk. Weggebruikers worden opgeroepen om bij vriesweer extra voorzichtig te zijn.

 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio