Maatwerkbedrijf Lidwina uit Mol staat in voor de aanplanting van de nieuwe laanbomen. 

Maatwerkbedrijf Lidwina uit Mol staat in voor de aanplanting van de nieuwe laanbomen. © stad Geel

Vijftig winterlindes herinneren aan koninklijk verleden

Geel, Retie -

Werklieden van maatwerkbedrijf Lidwina uit Mol zijn bezig om in het grensgebied tussen Geel-Ten Aard en Retie 53 winterlindes aan te planten. Deze laanbomen moeten het landbouwgebied meer cachet geven in het licht van Koninklijke Kempen.

Dat is een project van verschillende partners waarbij via enkele ingrepen de aandacht wordt gevestigd op het boeiende verleden van dit gebied als koninklijk domein. Dat was in handen van Koning Leopold I, waarbij het onvruchtbare gebied door noeste arbeid werd omgevormd tot landbouwzone. Enkele opvallende boerderijen zoals de Koningshoeve in Ten Aard en het Prinsenpark en gebied De Graaf in Retie herinneren aan dat verleden.

De 53 winterlindes krijgen een plaatsje op de Brijloopsedijk in Ten Aard en in Heide in Retie, waar het Agentschap Natuur en Bos vier jaar geleden uit veiligheidsoverwegingen een reeks oude populieren heeft geveld. Winterlindes zijn goed voor de biodiversiteit door de nestgelegenheid en het voedsel dat ze opleveren voor heel wat diersoorten. (ho)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio