Simulatie van de Burger King op de A12. 

Simulatie van de Burger King op de A12. ©  Verantwoordingsnota

Binnenkort grote Burger King in plaats van Dreambaby op Boomsesteenweg

Wilrijk -

De A12 is binnenkort misschien wel een fastfoodrestaurant rijker. Burger Brands Belgium, het bedrijf achter ketens Quick en Burger King heeft een aanvraag ingediend om een Burger King-restaurant op de locatie van speelgoedwinkel Dreambaby te plaatsen. Dat perceel ligt tussen de Koornbloemstraat en de Jules Moretuslei. De aanvraag loopt nog en de bezwaartermijn eindigt op 28 januari.

Saar Van Olmen

De plannen zien er alvast groots uit, dat blijkt toch uit de verantwoordingsnota van Burger Brands Belgium. “Een gedeelte van het bestaande gebouw zal worden gesloopt en zal plaats maken voor een eetterras, parkeergelegenheid en buitenaanleg”, klinkt het. “Het resterende deel van het bestaande gebouw wordt deels ingericht als restaurant en deels als opslagruimte.”

In totaal is de oppervlakte van het projectgebied 4.335 vierkante meter groot. Er zouden 44 parkeerplaatsen komen, waarvan drie voor mensen met een beperking. Er worden ook twee laadpalen voorzien. De bruto oppervlakte van het restaurant zelf is 454 vierkante meter groot.

De locatie is best opvallend, aangezien er een paar kilometer verderop ook een McDonalds en een Quick te vinden is. Het is trouwens ook niet de eerste Burger King in Antwerpen. Zo staat er al eentje op de Meir en naast bioscoop Kinepolis.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio