Niet ingeschreven honden moeten elders op zoek naar zwemwater. 

Niet ingeschreven honden moeten elders op zoek naar zwemwater. © RR

Inschrijven voor hondenzwembeurt niet meer mogelijk

Aartselaar -

De aankondiging dat honden zondagnamiddag voor een afsluitende zwembeurt in het oude bad terecht kunnen, zorgde voor een lawine aan aanvragen. Maar meer dan 78 viervoeters wil het gemeentebestuur niet toelaten.

 

Per tijdslot van twintig minuten mogen de honden tussen 13 en 17.20u in het bad naar hartenlust plonsen en zwemmen. Het betekent dat in totaal 78 dieren er terecht kunnen. Na één dag was dat aantal reeds bereikt.

Volgens sportschepen Bart Lambrecht blijven mensen aanvragen insturen en zelfs het verschuldigde bedrag (€2,5) storten. “We waren met een wachtlijst gestart en daarop staan nu reeds 21 honden. Omdat de kans klein is dat zij terecht kunnen, zijn we met noteren gestopt.”

Van het idee om de zwemuren voor de honden uit te breiden, wil het gemeentebestuur niet weten. “Door corona hebben we ook op de sportdienst wat personeelsuitval. Volk dat we nodig hebben om de verhuis naar het nieuwe bad tijdig rond te krijgen. Bijkomend nog extra en dus te recupereren zondaguren inlassen voor dit ‘folieke’ gaan we echt niet doen.”  (jw)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio