©  AFP

Alleen tijdens de Africa Cup: Algerije verwijst geruchten over inzetten “duivelbezweerder” na blamage naar de prullenmand

De Algerijnse voetbalfederatie ontkent dat er een beroep gedaan werd op een duivelbezweerder om de Woestijnvossen aan betere resultaten te helpen op de Africa Cup in Kameroen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“We veroordelen en betreuren de geruchten daarover”, postte  de federatie dinsdagavond op zijn site. “De spelers blijven vertrouwen op hun talent, karakter en al het werk dat is verricht.”

Met amper één punt balanceert de titelverdediger na twee wedstrijden op de rand van de uitschakeling. Na een 0-0 gelijkspel tegen Sierra Leone, volgde zondag een 0-1 nederlaag tegen Equatoriaal Guinea. Donderdag moet gewonnen worden van Ivoorkust om nog kans te maken op een plaats in de achtste finales. 

 

 ©  AFP

Voor Algerije betekende de 0-1 tegen Equatoriaal Guinea het einde van een reeks van 35 wedstrijden zonder nederlaag. Een islamitische excorcist (raki) weet het verlies aan “het boze oog” en bood aan om naar Kameroen te komen “om de spelers tegen kwade krachten te beschermen”. Daar is de Algerijnse voetbalbond dus niet op ingegaan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio