Op Merksplas.nu komt elke dag een nieuwe foto uit Merksplas. 

Op Merksplas.nu komt elke dag een nieuwe foto uit Merksplas. © Rudi Rombouts

Fotowebsite krijgt doorstart op Merksplas.nu

Merksplas

De website 2330.be, met foto’s uit Merksplas, is verdwenen. Op de nieuwswebsite Merksplas.nu krijgt ze een tweede leven.

Elke dag een foto uit Merksplas was sinds de start in 2009 het idee van 2330.be. In totaal kwamen er 4.300 foto’s online van een 250-tal inzenders. “Het werd de laatste tijd meer en meer een select groepje dat foto’s stuurde”, zegt medeoprichter Peter Verbeek. “We bereikten niet langer nieuwe inzenders. Daarbij kwam nog dat onze website een grondige en te dure update nodig had. Die energie konden we niet opbrengen. Oudjaar leek ons een goede gelegenheid om dat hoofdstuk te beëindigen.”

De vzw Merksplas.nu biedt een oplossing. “Een fotorubriek vult mooi het dorpsnieuws aan”, legt Rudi Rombouts van 2330.be uit. “Op de homepagina van de website vind je er de foto van de dag. Ook de foto’s die sinds begin november op 2330.be stonden, hebben er een plaats. De spelregels blijven quasi onveranderd. Mensen sturen een foto in die met Merksplas te maken heeft. De redactie beoordeelt ze en zet ze online. We hopen dat mensen ons nog foto’s blijven sturen. Zo kunnen we Merksplas ook door hun ogen blijven bekijken. Ik blijf ook nauw bij het project betrokken.” (ram)

www.merksplas.nu/fotos

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio