Zaakvoerders Jan Vernaillen en Alexander Temmerman. 

Zaakvoerders Jan Vernaillen en Alexander Temmerman. © rr

VeeloHeero trekt ten strijde tegen lelijke wielertruitjes

Willebroek -

Er zijn maar weinig wielertenues die er goed uitzien. Dat was ook Jan Vernaillen (40) en Alexander Temmerman (28) opgevallen. Zij zagen een potentieel om wielertruitjes mooier te maken en voegden met VeeloHeero de daad bij het woord. Het is hun ambitie om clubs, bedrijven en wielerenthousiastelingen unieke wieleroutfits ‘met een hart’ aan te bieden. ‘Met een hart’ want 10% van de verkoopsprijs gaat steeds naar een lokaal goed doel.

Ward Bosmans

Alexander Temmerman (28) van VeeloHeero vond dat er teveel lelijke wielertruitjes waren. “Genoeg is genoeg, dachten we. Het geeft een kick om mooi gedesignde outfits, waarvan je weet dat er nog een lokaal goed doel mee gesteund wordt, te zien rondrijden.”

PassieVoorlopig doen Jan en Alexander VeeloHeero het vanuit hun gezamenlijke passie voor de wielersport. Ze zijn allebei freelance consultants. Alexander als grafisch designer, Jan als marketingmanager. Ze ontmoetten elkaar toen ze beiden aan het werk waren bij een bank. “Van het één kwam het ander, en voor we het wisten was VeeloHeero geboren. We hebben geen fysieke winkel, maar we verkopen onze wielerkledij via een webshop”, legt Jan Vernaillen uit.

Goed doelHet bedrijf maakt outfits volledig naar de wens van de klant. Daarnaast hebben ze ook drie eigen limited edition lijnen met unieke designs, waaronder één voor vrouwen.

Wie een outfit laat maken, kan zelf een goed doel kiezen.

Wie een outfit laat maken, kan zelf een goed doel kiezen. © rr

“Clubs en bedrijven die met ons samenwerken, kiezen zelf het goede doel dat ze willen steunen. Met onze eigen lijnen steunen we een aantal vzw’s die ons na aan het hart liggen”, vertelt Jan. “Het is ons doel om ervoor te zorgen dat wielerfanaten tijdens het fietsen hun kleuren dragen en uitstralen waar ze voor staan. VeeloHeero schenkt daarenboven 10% van de verkoop aan een lokaal goed doel. Wij stellen er enkele voor of, nog beter, het bedrijf of de club kiest er zelf één. Dat maakt de impact nog tastbaarder. Met onze eigen lijnen steunen we Rondpunt VZW (veiliger verkeer en inzet voor nabestaanden van verkeersslachtoffers), RETT Syndroom VZW (een vereniging van en voor ouders en familieleden met een Rett kind) en UilenSpiegel VZW (vergroten van het welzijn van mensen met een psychische kwetsbaarheid).”

AmbitiesVoor de productie van de wielerkledij werkt VeeloHeero samen met Bioracer. Dat is een Belgisch bedrijf dat zich al jarenlang specialiseert in sportkleding. Ze kleden enkele wielerteams zoals INEOS Grenadiers en zijn trotse sponsor van de Belgische wielerbond en de Belgische en Nederlandse olympische atleten.

Op korte termijn wil VeeloHeero ook outfits aanbieden voor joggers. Maar grote ambities hebben Jan en Alexander voorlopig niet. “We willen gewoon plezier maken met onze eigen zaak. Bovendien steunen we een goed doel. Businessplannen hebben we niet gemaakt, dat is slechts een momentopname. We zien wel waar dit verhaal ons brengt.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio