© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik danste zeven dagen op zeven in Spanje”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Betty Verschoor (69).

“Vijftig jaar geleden woonde ik in Spanje. Ik werkte er als danseres in variététheaters en casino’s. Ik ben klassiek geschoold als ballerina, maar dat bleek niets voor mij te zijn. Die wereld is heel hard en daar bleek ik niet tegen opgewassen. Als danseres in een variététheater mag je tenminste af en toe eens iets eten. Het was wel hard werken, ik danste zeven dagen op zeven. Ik heb ook nog gedanst in Italië en andere Europese landen. Ik zou er nu nooit meer voor kiezen, voor dat leven.”  

“Dit is Jonesie hier in mijn armen. Ze komt uit Roemenië en heeft maar één oog. Honden hebben het niet fijn in Roemenië. Ik heb haar gekocht via een organisatie die straathonden verzorgt en hen een nieuwe thuis geeft. Ze hebben Jonesie ooit gevonden met puppy’s rond haar, maar die waren allemaal dood. Ze lijkt rustig, maar je moet niet dichterbij komen, ze kan niet met andere mensen om. Alleen met mij.”

“Maak maar een mooie foto nu. Je zult je best mogen doen, want mijn vriendinnen zeggen allemaal dat ik altijd heel lelijk ben op foto’s. Ik had ooit een vriendin – ze is overleden nu – en ze was heel lelijk. Maar op foto’s stond ze altijd prachtig. Gek, hé?” rvre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio