Zakken met cannabisplanten naast het pand in de Paleisstraat.  © sare

Zeven arrestaties in organisatie achter wietplantages in Antwerpen

Antwerpen, Deurne -

Bij de actie van de FGP Bergen waarbij enkele cannabisplantages in Antwerpen opgerold werden, zijn zeven verdachten gearresteerd. Volgens La Province werden drie wietplantages aangetroffen.

Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Bergen vielen dinsdagochtend binnen op drie locaties in Antwerpen. In de Paleisstraat werd een actieve cannabisplantage aangetroffen op de bovenste verdieping van een pand met verschillende appartementen. Ook op de Lakborslei in Deurne vielen de speurders, met steun van de civiele bescherming, binnen in een in appartementen onderverdeelde woning.

De invallen kaderden in een dossier van het parket van Bergen rond een organisatie die zich inlaat met het opzetten van cannabisplantages. Het parket hult zich nog in stilzwijgen maar volgens de lokale krant La Province situeert de gezochte organisatie zich in het Albanese milieu. De krant meldt dat een tiental verdachten gezocht werd en dat er zeven personen opgepakt konden worden. In Antwerpen werd, behalve in de Paleisstraat en de Lakborslei, nog een derde pand doorzocht, de andere huiszoekingen gebeurden in de Borinage.

Nog volgens La Province werd in totaal ongeveer 30.000 euro cash geld aangetroffen, vijf luxevoertuigen en een hoeveelheid drugs werden in beslag genomen.

De huiszoeking in de Lakborslei. ©  was

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners