TVO

Media moesten tijdens zoekactie zwijgen over gerechtelijk verleden Dave De Kock: “Je wilt hem niet opjagen”

Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen, kijkt met een zwaar gemoed terug op de speurtocht naar de kleine Dean en zijn ontvoerder. Hij stuurde de zoekactie mee aan van in het commandocentrum in Bergen-Op-Zoom, net over de Nederlandse grens. Zodra de verdachte alléén werd aangetroffen, zonder het kind bij zich, moesten we heel voorzichtig tewerkgaan, zegt de politieman. Daarom was er in de loop van maandag ook aan de media gevraagd om nog niets te vertellen over het gerechtelijk verleden van Dave De Kock.

Bron: TV Oost

LEES OOK. Dave De Kock overnachtte tijdens vlucht bij vriend in Nederland, terwijl Dean wellicht al dood was: “Met wat ik nu weet, voel ik me schuldig”

In 2008 werd Dave De Kock al eens veroordeeld voor de ‘onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg’ van het 2-jarig jongetje Miguel. Maar toen de zoektocht volop bezig was, vroegen de speurders aan de media om daar nog niet over te communiceren.

“Als wij bepaalde opsporingsinspanningen willen leveren, moet je ook altijd afwegen of er een potentieel risico aan verbonden is”, zegt Alain Remue. “Wat je zeker niet wilt, is dat je het leven van een kind in gevaar brengt, bijvoorbeeld door iemand te gaan opjagen door over die persoon extra informatie te verspreiden. Dat is een afweging die in overleg met het parket altijd heel nauwgezet gemaakt wordt.” 

LEES OOK. Familie gaf Dave De Kock tweede kans na dodelijke mishandeling peuter: “We dachten écht dat hij een goeie gast was geworden”

MEER OVER Dood kleuter Dean

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio