©  DBA

DISCUSSIE. Zijn de quarantaineregels in de scholen nog houdbaar?

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander van aanpassingen aan de quarantaineregels in het onderwijs. Dat zei hij woensdagochtend op Radio 1. “We kunnen niet om de drie dagen van koers veranderen”, aldus Vandenbroucke. Nochtans klinkt die vraag steeds luider, na een oproep van Stefan Grielens van de vrije CLB’s.

wvb

LEES OOK. Minister Vandenbroucke wil geen nieuwe quarantaineregels in onderwijs: “Niet om de drie dagen van koers veranderen”

De regels omtrent quarantaine voor kinderen werden de afgelopen weken en dagen met enige regelmaat aangepast en verfijnd, wat tot frustratie leidt bij leerkrachten en ander onderwijspersoneel. Maar een koerswijziging naar een beleid waarbij enkel zieke kinderen thuis moeten blijven en alle niet zieke kinderen gewoon naar school gaan – dus zonder contact tracing – is voor Vandenbroucke niet aan de orde. “Je mag de regels niet om de drie dagen veranderen. Dat is nu aan het gebeuren, en dat is zeer vervelend. Maar uiteraard blijven we de situatie opvolgen.”

LEES OOK. Net weer open of de ene school na de andere moet sluiten door besmettingsgolf: “Het ging als een lopend vuurtje, maar stopte niet”

Zijn de quarantaineregels in de scholen nog houdbaar?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio