De bekeurde oplegger.  

De bekeurde oplegger.  © Politie Mechelen-Willebroek

Vrachtwagenchauffeur krijgt voor 4.000 euro aan boetes

Willebroek -

De politie heeft in Willebroek een chauffeur van een trekker met oplegger voor liefst 4.046 euro aan boetes opgelegd. Er werden aan zijn voertuig verschillende inbreuken vastgesteld. De chauffeur en het transportbedrijf zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Leo De Nijn

De verkeerspolitie liet op de Mechelsesteenweg in Blaasveld (Willebroek) het voertuig stoppen voor een controle. De chauffeur was aan het rijden in onderaanneming voor een transportbedrijf, dat dan weer voor een ander bedrijf in onderaanneming het transport liet uitvoeren. De bestuurder had een lading gelost en was onderweg van Vilvoorde naar Tisselt voor een nieuwe opdracht.

Geen vervoersvergunning

De politie stelde meteen vast dat de kentekenplaat op de trekker gewist was. Het voertuig is dus niet meer geldig ingeschreven. Ook bleek de trekker niet meer geldig te zijn gekeurd. De chauffeur was ook niet in het bezit van een vervoersvergunning en de trekker was ook niet aangemeld in het register der wegvervoersondernemingen. Verder was er ook geen huurcontract of -overeenkomst, wat verplicht is voor opdrachten in onderaanneming.

 

 © Politiezone Mechelen-Willebroek

Ongeldige tachograaf

Tenslotte stelde de inspecteurs vast dat de ijking van de tachograaf niet meer geldig is. Ook de rij- en rusttijden konden niet geprint omdat er geen papier voorhanden was. “Onze collega’s konden de chauffeur voorzien van papier. Hierbij werden de inbreuken op de tachograaf bevestigd”, zegt Eerste Hoofdinspecteur Dirk Van de Sande.

Naast de fikse boete van meer dan, 4.000 euro wacht de chauffeur en het transportbedrijf een dagvaarding voor de politierechter. De kentekenplaat werd in beslag genomen en overgemaakt aan de Dienst Inschrijving Voertuigen. Er diende een andere trekker langs te komen om de oplegger te verplaatsen. (ldn)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio