© RR

Betrapte inbreker neemt vlucht met fiets, maar is snel ingerekend

Mechelen -

Een inbreker die maandagavond in een bedrijf in Mechelen-Noord door de zaakvoerder werd betrapt, kon na een schermutseling met een klaarstaande fiets ontkomen. Korte tijd later kreeg de politie de dader te pakken. De onderzoeksrechter liet de verdachte, een twintiger, opsluiten in de gevangenis.

Leo De Nijn

Maandagavond omstreeks 21.45u werd in de Batterijstraat ingebroken in een bestelwagen die langs de rijbaan geparkeerd stond. De dader sloeg een raam van het voertuig stuk en kon een elektronische toegangsbadge stelen.

“Daarmee kon hij zich toegang verschaffen tot het vlakbij gelegen bedrijfsgebouw van de zaakvoerder, die ernaast woont. Omdat deze laatste licht zag branden, ging hij even kijken. Op de eerste verdieping van het bedrijfspand werd de indringer betrapt. De eigenaar kreeg een duw en de verdachte kon op de vlucht slaan”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De zaakvoerder, die bij de schermutseling niet gewond raakte, ging de inbreker achterna. Maar die had zijn aftocht goed voorbereid door wat verder een fiets klaar te zetten waarmee hij kon wegrijden.

Snel ingerekend

De zaakvoerder moest de achtervolging staken, maar sloeg alarm bij de politie. Zo gaf hij een goede persoonsbeschrijving van de dader. “Korte tijd later kon een interventieploeg de verdachte inrekenen. Hij was nog in het bezit van de gestolen badge”, zegt de politie.

Het is nog niet geweten over wie het gaat omdat hij geen identiteitspapieren op zak had. Naar eigen zeggen is hij 23 jaar.

Uit de vaststelling blijkt dat de betrapte inbreker aan de uitgang van het bedrijf een partij gereedschappen, zoals een klopboormachine, een compressor en een hamer, in een doos had verzameld om mee te nemen. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De man is opgesloten in de Mechelse gevangenis. (ldn)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio