Frank Vandenbroucke 

Frank Vandenbroucke ©  BELGA

Minister Vandenbroucke wil geen nieuwe quarantaineregels in onderwijs: “Niet om de drie dagen van koers veranderen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander van aanpassingen aan de quarantaineregels in het onderwijs. Dat zei hij woensdagochtend op Radio 1. “We kunnen niet om de drie dagen van koers veranderen”, aldus Vandenbroucke. Nochtans klinkt die vraag steeds luider, na een oproep van Stefan Grielens van de vrije CLB’s.

jvhBron: Radio 1

LEES OOK. Net weer open of de ene school na de andere moet sluiten door besmettingsgolf: “Het ging als een lopend vuurtje, maar stopte niet”

De regels omtrent quarantaine voor kinderen werden de afgelopen weken en dagen met enige regelmaat aangepast en verfijnd, wat tot frustratie leidt bij leerkrachten en ander onderwijspersoneel. Maar een koerswijziging naar een beleid waarbij enkel zieke kinderen thuis moeten blijven en alle niet zieke kinderen gewoon naar school gaan – dus zonder contact tracing – is voor Vandenbroucke niet aan de orde. “Je mag de regels niet om de drie dagen veranderen. Dat is nu aan het gebeuren, en dat is zeer vervelend. Maar uiteraard blijven we de situatie opvolgen.”

Vandenbroucke is ook voorstander van de boostervaccinatie van jongeren tussen 12 en 18 jaar. Daarover werd in ons land al een advies gevraagd aan de Hoge Gezondheidsraad, alleen is er Europees nog geen licht vanuit het Geneesmiddelenagentschap (EMA).

Vandenbroucke sprak zich ook uit voor een 1G-beleid met een vaccinatiebewijs. Dat is volgens hem een soepeler instrument dat je kan vragen indien er een pandemie woedt. Om in termen van de coronabarometer te spreken: zo’n bewijs zou enkel relevant zijn in code oranje of rood. “Als we willen werken met een vaccinatiebewijs, en dus niet meer met een test- of herstelbewijs, vraagt dat een fundamenteel debat”, aldus Vandenbroucke.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio