Opnieuw meer dan 2.400 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Er liggen momenteel 2.417 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een stijging met 21 procent in vergelijking met een week geleden. Het aantal patiënten dat intensieve zorgen nodig heeft, blijft wel verder dalen en ligt nu op 391 (-13 procent). Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

jvhBron: BELGA

Gemiddeld werden er de jongste zeven dagen 218 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 21 procent in vergelijking met een week eerder.

Ook het gemiddeld aantal besmettingen blijft verder doorstijgen. Tussen 9 en 15 januari waren dat er gemiddeld 27.761 per dag, 27 procent meer dan de week voordien.

Het gemiddeld aantal overlijdens steeg in dezelfde periode met 15 procent tot 20,6 per dag.

De positiviteitsgraad blijft verder stijgen en ligt nu op 34,3 procent. Dat wil zeggen dat meer dan een op de drie geteste personen positief test op corona. Het reproductiegetal ligt op 1,15, wat erop wijst dat de epidemie nog aan kracht wint.

Bijna twee derde (64 procent) van de Belgische volwassenen heeft ondertussen een boosterprik gekregen.

Recordaantal besmettingen Duitsland

In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur meer dan 112.323 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee sneuvelt in ons buurland een dagrecord. De stijgende curves zijn toe te schrijven aan de omikronvariant, die in Duitsland ondertussen goed is voor meer dan 70 procent van alle nieuwe infecties.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio