© TVO

Mama van Dean op wake: “Steun doet deugd, maar online verwijten komen nog harder aan”

Op de wake op de Grote Markt in Sint-Niklaas vanavond verscheen ook de mama van Dean, Elke Verberckmoes. Overmand door verdriet kwam ze iedereen bedanken voor de hartverwarmende steun. Maar ze wijst ook met de vinger naar bepaalde mensen die haar online een schuldgevoel aanpraten. “Ik wist niets van het gerechtelijke verleden van Dave, je googelt niet iedereen die je tegenkomt”, zegt Elke Verberckmoes.

Ondanks alle pijn en verdriet was Elke Verberckmoes bereid om te antwoorden op enkele vragen van aanwezige journalisten. “Momenteel valt het wel mee met mij, maar ik denk dat het pas echt bij mij zal binnenkomen als Dean naar huis komt. En ik hoop dat dat zo snel mogelijk zal zijn, zodat ik hem de laatste knuffel kan geven”, snikt de mama van de overleden kleuter.

De laatste momenten met Dean blijven spoken in het hoofd van zijn moeder. “Ik zag hem het laatste toen ik werd afgezet aan het ziekenhuis. Hij zei me ‘Mama, ik ga je missen’ en de tranen bolden op dat moment uit zijn ogen”, aldus Elke, die zegt heel veel steun en begeleiding te krijgen van mensen.

Op de vraag wat er met de verdachten moet gebeuren, was de mama van Dean duidelijk. “Hij mag nooit meer vrijkomen. Je neemt zo’n mensen dan in vertrouwen ...”

Elke Verberckmoes is ook enorm geschrokken van negatieve reacties op sociale media. “Ik lees Facebook niet meer. Dat is nu afgesloten voor mij.”

Naast deze week in Sint-Niklaas staan er de komende dagen nog wakes gepland, maar alvast voor die in Sint-Gillis-Waas past ze. “Daar woonde het koppel en dat zou te confronterend zijn voor mij. Hoe lief het ook is van de mensen, die wake sla ik liever over. Ik ga niet bij elke wake kunnen zijn, want het vraagt toch telkens heel veel emoties en energie van mij.”

LEES OOK. Mama van Miguel zou graag mama van Dean ontmoeten: “Om mijn oprechte steun te betuigen, ik weet wat haar nog te wachten staat”

(NB, joro)

MEER OVER Meest gelezen

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio