© BFM

Zwaar ongeval aan knooppunt Antwerpen-Oost: buschauffeur gekneld, afslag richting E313 volledig afgesloten

Antwerpen -

Een buschauffeur raakte dinsdagavond gewond bij een zwaar ongeval op het knooppunt Antwerpen-Oost. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De bus is niet meer rijvaardig en moet getakeld worden. Door het incident is de afslag naar de E313 richting Ranst tijdelijk afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om te rijden via uitrit 3 Borgerhout.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 18.50 uur op het knooppunt Antwerpen-Oost. De bus reed op de Antwerpse Ring richting Gent. Op het laatste moment wilde de bestuurder de afslag nog nemen naar de E313 richting Ranst, maar reed frontaal in op de botsabsorbeerder aan de splitsing. De volledige zijkant van de bus scheurde open, wat de afslag bezaaide met brokstukken, olie en afval. De bus schoof verder tot op de pechstrook en belandde uiteindelijk tegen de vangrails.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

 © BFM

 

 © BFM

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatsen. De chauffeur van de bus zat gekneld in de cabine. De brandweer heeft het stuur moeten wegsnijden om de bestuurder te bevrijden. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van het incident zaten er geen passagiers op de bus.

De brandweer is momenteel bezig met het opruimen van het wegdek. De bus is niet meer rijvaardig en moet getakeld worden. Door het ongeval zijn de vangrails zwaar beschadigd. Er zullen noodvangrails geplaatst worden om de verkeerssituatie weer veilig te maken.

De opkuiswerken zullen nog enige tijd duren. Het Vlaamse Verkeerscentrum raadt een omleiding aan via uitrit 3 Borgerhout, waar u kan keren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 © BFM

 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio