©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ferre Urkens uit Gierle kan niet naar WK veldrijden voor junioren na positieve coronatest

Geen WK voor Ferre Urkens. Met een derde plaats op het BK in Middelkerke had de junior uit het Kempense Gierle zich nog verzekerd van een selectie voor zijn eerste WK-deelname. Maar een positieve coronatest sloeg die droom maandag aan diggelen.

Lieven Verheyen

“Maandag voelde ik me belabberd”, vertelt de junior uit ¬Gierle. “Op dat moment wist ik eigenlijk meteen hoe laat het was. Sinds vorige donderdag zit het virus bij ons thuis in het gezin. Ondanks het feit dat ik me vanaf dat moment meteen heb afgezonderd op mijn kamer, heb ik dus ook prijs. Net in die ene week dat ik het virus echt niet mocht krijgen, slaat het toe.”

De 16-jarige student bedrijfswetenschappen aan het Sint-Victor in Turnhout zag zijn vermoeden al snel bevestigd. “Een sneltest gaf meteen een positief resultaat. En zoals ik ook wel had verwacht, bevestigde de PCR-test dat resultaat. Eerst was ik nog van plan om met de fiets naar het testcentrum te rijden. Maar omdat ik al steendood was van thuis de trap op te gaan, hebben ze me met de auto naar daar gebracht. Op dat moment was het al tegen beter weten in dat ik nog een beetje op hoop leefde. En dan te weten dat mijn fiets al in een box onderweg is naar de Verenigde Staten.”

Nadat Urkens gistermorgen het resultaat officieel te horen kreeg, nam hij onmiddellijk contact op met de ploegleiding van Deschacht-Group Hens-Maes Containers. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout werd verwittigd. “Zowel Sven als ploegleider Bart Verschueren dacht nog even na over een oplossing, maar helaas was die er niet. Stel dat ik op het einde van de week al terug negatief zou zijn, dan nog is het niet mogelijk om tijdig naar de Verenigde Staten af te reizen. Op mijn Covid Safe -Ticket zou ik pas eind volgende week weer negatief zijn.”

Krawatencross

Ondanks de ontgoocheling reageert Urkens enorm volwassen. “Je kan er niet veel aan veranderen, hè. Natuurlijk doet dit pijn. Ik had mijn selectie sportief afgedwongen en zat echt in vorm. Ik durfde dan ook aan een toptienplaats te denken. Nu hoop ik vooral maar dat ik niet al te lang ziek ben en dat mijn conditie niet helemaal weg zal zijn. Ik kijk al maar vooruit naar de -Krawatencross in Lille. Daar wil ik voor eigen volk graag een mooie wedstrijd rijden. Nee, het zal de ontgoocheling niet volledig wegnemen, maar het heeft ook geen zin om in een hoekje te blijven kniezen.”

Geen vervanger

De Belgische federatie had geen reserve aangeduid bij de juniores zodat de Belgen met vijf in plaats van zes renners naar Fayetteville zullen afreizen. De juniores werkten trouwens afgelopen weekend een groepstraining af. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen andere renners positief hebben getest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden