©  BELGA

Russinnen geraken niet in VS voor WK-kwalificatietoernooi en spelen tegen Belgian Cats in Dominicaanse Republiek

De Russische vrouwenbasketploeg geraakt, door problemen met vaccinaties en visa, niet in Washington voor het WK-kwalificatietoernooi tegen België, de Verenigde Staten en Puerto Rico van 10 tot 14 februari. De wedstrijden van de Russinnen worden verplaatst naar de Dominicaanse Republiek, zo liet de internationale basketbalbond FIBA dinsdag weten.

BelgaBron: BELGA

Het speelschema wordt aangepast. De Belgian Cats starten nu op 10 februari in Washington tegen Puerto Rico en treffen een dag later de VS. Op 13 februari eindigen de Belgen met een duel tegen Rusland op de Dominicaanse Republiek. De VS zijn als olympisch kampioen al geplaatst voor het WK van 22 september tot 1 oktober in het Australische Sydney en zullen het niet opnemen tegen Rusland. Of de punten van België en Puerto Rico tegen de VS wél in rekening zullen worden gebracht, is nog niet beslist. 

In principe gaan de eerste drie van elke poule naar het WK, maar in de poule van de Belgian Cats gaat het dus om de eerste twee landen los van de VS. Op het vorige WK, in 2018 op Tenerife, was België nog vierde.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio