In de bocht aan domein Moervelden werd het bord niet alleen gestolen maar werd de paal ook nog platgereden. 

In de bocht aan domein Moervelden werd het bord niet alleen gestolen maar werd de paal ook nog platgereden. ©  kma

Twaalf verkeersborden nieuw circulatieplan Broechem gestolen

Broechem -

Onbekenden hebben al twaalf verkeersborden gestolen die het nieuw circulatieplan in Broechem aanduidden. Het gaat om een proefopstelling die tot september duurt en de vrachtwagens uit de schoolomgevingen moet weren.

Het nieuw circulatieplan in Broechem ging begin dit jaar in en leidde volgens gemeenteraadslid Fernand Bossaerts (CD&V) tot chaos. Hij merkte op dat bijvoorbeeld de bocht aan Domein Moervelden niet te pakken valt voor lange vrachtwagens. Volgens Bossaerts is het te ingewikkeld en begrijpen veel burgers niet tot waar de zone 30 bijvoorbeeld geldt.

Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) legde op de gemeenteraad nog eens uit dat het circulatieplan vooral bedoeld is om de schoolomgevingen veiliger te maken en het verkeer boven 3,5 ton uit de kern te weren en via een alternatieve route van en naar Oelegem te leiden. “Hetgeen tot chaos heeft geleid was niet het plan op zich maar wel de twaalf verkeersborden die gestolen zijn”, vertelde de burgemeester verrassend. “Het weghalen en verplaatsen van verkeersborden is crimineel gedrag. Zelfs de beugels werden weggenomen.”

Het nieuw circulatieplan in Broechem moet vooral vrachtwagens uit schoolomgevingen weren. 

Het nieuw circulatieplan in Broechem moet vooral vrachtwagens uit schoolomgevingen weren. ©  kma

De gemeente bestelde intussen al nieuwe verkeersborden. Pas als al die borden er staan - en blijven staan - is er een eerlijke beoordeling mogelijk. De proefopstelling blijft normaal staan tot na de zomervakantie en wordt dan geëvalueerd.

Volgens raadslid Bossaerts zijn sommige van de huidige borden in een rare kleur uitgevoerd en geeft de opstelling op sommige plaatsen een amateuristische indruk. Hij sprak over kunst- en vliegwerk. Die kritiek pikte schepen Jan Dillen (N-VA) voor Openbare Werken niet. “Ons personeel heeft goed werk geleverd.”  kma

Er is een nieuw circulatieplan in Broechem. 

Er is een nieuw circulatieplan in Broechem. ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio