© ATV

Thijs Meliefste neemt The Upper Room Bar in The Jane (even) over

Antwerpen -

De Nederlandse sterrenchef Thijs Meliefste van het gelijknamige restaurant in Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer komt voor acht dagen naar The Jane. Op vraag van Nick Bril, chef van The Jane, bezet hij er twee keer vier dagen The Upper Room Bar. “Nick steekt zijn hand uit in tijden van crisis. Wat een gebaar”, looft Thijs zijn collega.

Johan Van Baelen

“Er heerst enorm veel onduidelijkheid over de coronamaatregelen in Nederland”, zegt Nick Bril. “De collega’s hebben het daar erg zwaar hoor. Daarom heb ik Thijs voorgesteld om in The Upper Room Bar te komen koken”

“Alle verdienste naar Nick”, prijst Thijs Meliefste. “We maakten wat grapjes aan telefoon, tot Nick ineens vroeg: ‘waarom kom je niet bij ons koken?’ Dat heb ik met beide handen aangenomen. Hij steekt zomaar zijn hand uit. In tijden van crisis opent hij de deuren van zijn restaurant voor ons. Ik kan niet wachten om weer een lach op de mensen hun gezicht te toveren.”

“Als ik op die manier kan helpen, waarom niet?”, aldus Nick Bril. “De horeca heeft het in Nederland beduidend moeilijker dan hier. Er zijn amper steunmaatregelen en geen technische werkloosheid: je moet dus alle medewerkers blijven betalen.”

Inspiratie in Veerse Meer

“Je dreigt ook goede medewerkers te verliezen in zo’n lockdown”, aldus Meliefste. De chef, die trouwens in volle lockdown een Michelinster kreeg, wil zijn gasten in de Upper Room Bar verwennen met een wandeling door zijn achtertuin. “Ik laat me inspireren door het Veerse Meer, waar krabben, kreeften, paling en veel mooie vissen leven. De Oosterschelde en zijn zilte producten neem ik er graag bij.”

Thijs Meliefste. 

Thijs Meliefste. ©  RR, Pieter D’Hoop

Spijtig genoeg moet Thijs Meliefste veel mensen teleurstellen, want The Upper Room Bar is al volgeboekt. “Ik kan alleen maar een wachtlijst vullen. Maar mensen kunnen later ook naar ons komen. We wonen op amper veertig minuten van Antwerpen.”

Beide chefs verwachten niet dat de lockdown in Nederland nog wordt doorgetrokken na zondag 6 februari. “Maar als dat zo mocht zijn, kan Thijs nog eens twee weken boeken”, verzekert Nick Bril, die The Upper Room Bar heel 2022 vrijhoudt voor verassende pop-ups. “Ik heb al iemand op het oog voor na Thijs en in de zomer komt een collega uit Parijs aanzetten.”

www.restaurantmeliefste.nl

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio