© ATV

Museum voor Schone Kunsten ziet sollicitatiebrieven van kandidaat-gidsen vlot binnenkomen

Het Koninklijk museum voor Schone Kunsten (KMSKA) is op zoek naar gidsen. Het museum heropent op 25 september en vanaf dan zullen er ook weer rondleidingen en workshops zijn. Om die te geven wil het museum een poule van gidsen aanleggen. Iedereen die over een goede basiskennis van beeldende kunst beschikt en graag met mensen omgaat mag zich kandidaat stellen.

Naast rondleidingen zullen de toekomstige gidsen ook ateliers moeten begeleiden. “Maar ze zijn vooral de eerste aanspreekpunten voor onze bezoekers. Ze zijn dus heel belangrijk voor ons, ze zijn een beetje de ambassadeurs van het museum”, zegt Veerle De Meester, manager tentoonstellingen bij het KMSKA.

Kandidaten hoeven niet noodzakelijk kunsthistorici te zijn, maar enige achtergrondkennis is uiteraard meegenomen. Ook wie meerdere talen beheerst heeft een streepje voor.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 6 februari kandidaat stellen via de website van het KMSKA. De eerste gesprekken met potentiële gidsen zullen in de loop van maart worden gevoerd en geselecteerden krijgen vanaf april of mei de eerste opleidingen. Het KMSKA zal waarschijnlijk een ruime pool hebben om uit te kiezen, want intussen stelden al meer dan honderd mensen zich kandidaat om gids te worden in het toekomstige pronkstuk onder de Antwerpse musea.

LEES OOK. Transformatie van oude kunsttempel naar nieuw museum: Karin fotografeert tien jaar lang KMSKA

 joro

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio