© ATV

Kleuters basisschool De Bolster voor gesloten deur: maar één juffrouw niet in quarantaine

Mortsel -

De 95 kinderen van kleuterschool De Bolster in Mortsel kwamen vanmorgen onverwacht voor een gesloten deur te staan. Vanwege onder meer quarantaine en coronabesmettingen, zijn momenteel alle leerkrachten out, op één juf na. “We proberen al sinds de kerstvakantie brandjes te blussen”, zegt directeur Lies Vandael.

LEES OOK. Mortselse basisschool tot eind volgende week dicht door corona

Basisschool De Bolster aan de Hof van Riethlaan in Mortsel, kreeg eerder dit jaar al eens te maken met een corona-uitbraak. Ook toen moest de school sluiten. “We zijn een kleine school met een beperkt aantal leerkrachten”, klinkt het. “Maar vanmorgen kregen we te horen dat er nog iemand van het korps in quarantaine moest en er iemand besmet was met corona. We hadden nog maar één leerkracht over, en daarmee kan je geen school openhouden.”

Hoewel het voor de kinderen en hun ouders een enorme tegenslag was vanmorgen, zag de directeur dat ze na de eerste shock ook wel begrip toonden. “De ouders weten ook dat we alles op alles hebben gezet om de school open te houden.” Lies Vandael werkt in een directieteam samen met basisschool Ten Dorpe, waarvan al enkele zorg- en turnleerkrachten in De Bolster kwamen helpen, maar dat kon helaas niet blijven duren. Voor alle duidelijkheid, basisschool Ten Dorpe in de Theofiel Reynlaan is niét gesloten.

De grote meerderheid van de leerkrachten zit in quarantaine, drie of vier mensen zijn effectief besmet met COVID-19. Wanneer de school opnieuw zal opengaan is nog niet duidelijk. “Ik zet er liever geen termijn op, maar verwacht dat dat niet voor het weekend zal zijn”, zegt Vandael. “Zodra we weer een klas kunnen openen, gaan we dat ook zeker doen.”

 (SVO)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio