Drie auto’s in beslag genomen tijdens verkeerscontrole aan Waaslandtunnel

Linkeroever -

De politie heeft dinsdag het verkeer dat uit de Waaslandtunnel op Linkeroever kwam gecontroleerd. Er werden openstaande belastingen geïnd, in twee gevallen werden voertuigen in beslag genomen. Ook de auto van een chauffeur met levenslang rijverbod werd aangeslagen.

De controle aan de Waaslandtunnel op Linkeroever was het werk van het verkeersondersteuningsteam van de regio West van de politiezone Antwerpen. Zij werkten samen met aspirant-politieagenten en de Vlaamse Belastingsdienst.

“Dankzij slimme camera’s zijn 27 bestuurders gestopt omdat ze nog een openstaande belastingschuld hadden”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Er is voor 13.000 euro aan belastingen effectief geïnd. Twee voertuigen zijn in beslag genomen omdat voor de twee samen meer dan 26.000 euro niet ter plaatse betaald kon worden door de bestuurders.

Tijdens de controle lette de politie ook op verschillende verkeersinbreuken. In totaal werden 115 voertuigen en 135 personen gecontroleerd. Er werden verschillende overtredingen vastgesteld, zo zegt de politie. Iemand die met een landbouwvoertuig door de tunnel reed kreeg 58 euro boete. Een niet verzekerde auto werd uit het verkeer gehaald, drie andere voertuigen bleken niet geldig gekeurd te zijn.

De politie nam nog een wagen in beslag, de bestuurder zat ondanks een levenslang rijverbod toch achter het stuur. Twee andere chauffeurs bleken niet in orde met hun rijbewijs of identiteitskaart en een chauffeur zag zijn rijbewijs ingetrokken na een positieve drugstest. Twee leerling-bestuurders werden aan de kant gezet omdat ze zonder begeleider op pad waren.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio