De publiciteitscampagne voor Mocro Maffia op de Vlaamsekaai 

De publiciteitscampagne voor Mocro Maffia op de Vlaamsekaai © rr 

Streetart ‘Mocro Maffia’ op Vlaamsekaai blijkt illegaal en moet verwijderd worden

Antwerpen -

De streetart ter promotie van de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia op de Vlaamsekaai in Antwerpen, moet verwijderd worden. Er is namelijk geen vergunning voor aangevraagd. Filip Dewinter (Vlaams Belang) die eerder pleitte om de streetart te verwijderen, reageert opgelucht. “Het brengt een verkeerde boodschap van normalisering van drugs en de drugsmaffia”, zegt hij.

jas

Op een elektriciteitskast op de Vlaamsekaai in Antwerpen, prijkt al enkele maanden een publiciteitscampagne voor de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Fluvius, die de elektriciteitskast beheert, beschikt niet over de nodige vergunning en dus moet de streetart, op vraag van de stad Antwerpen verwijderd worden.

Die beslissing kwam er na een opmerking van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Hij pleitte er in december voor om die reclame te laten verwijderen. “Op een moment dat de Antwerpse bevolking bijna dagelijks opgeschrikt wordt door aanslagen, gepleegd door de Mocromaffia, is het niet alleen onkies, maar tevens onverantwoord om dergelijke publiciteit in Antwerpen te verspreiden”, zegt Dewinter.”Dergelijke publiciteit banaliseert het drugsgeweld en brengt een verkeerde boodschap van normalisering van drugs en van de drugsmaffia.”

Het is op basis van de opmerkingen van Dewinter dat de stad de situatie onder de loep heeft genomen. “Uit de buurt hebben we geen enkele opmerking gekregen”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Maar er is niet voldaan aan de stedenbouwkundige regels. Dus hebben we contact opgenomen met de vraag de streetart te verwijderen. Dat zou voor het einde van de maand gebeurd moeten zijn.”

Aangeboden door onze partners