Onder meer de tijdelijke buitenexpo Dinopolis lokte heel wat bezoekers naar Technopolis. 

Onder meer de tijdelijke buitenexpo Dinopolis lokte heel wat bezoekers naar Technopolis. © Joris Herregods

Technopolis tevreden over 2021: “Ondanks corona konden we veel mensen fascineren”

Mechelen -

Ondanks de coronacrisis blikt Technopolis tevreden terug op 2021. Het wetenschappelijk doecentrum in Mechelen mocht zo’n 185.000 bezoekers ontvangen. Daarnaast was Technopolis ook aanwezig op verschillende evenementen en scoorde het goed op sociale media.

Technopolis in Mechelen heeft de ambitie om zo veel mogelijk kinderen en jongeren te fascineren met wetenschap en techniek. “Dat is in 2021 zeker gelukt, hoewel het bezoekersaantal lager lag dan in een normaal jaar”, zegt Ester Blox van Technopolis. “Ondanks de capaciteitsbeperkingen en afstandsregels, ontvingen we toch ruim 172.000 individuele bezoekers. Er kwamen ook bijna 12.600 mensen in schoolverband.

De gloednieuwe expo Zeekracht en de tijdelijke buitenexpo’s Dinopolis en Insectopia bleken een schot in de roos. “En ook onze aanwezigheid op de expo Meer Weer in Oostende en de pop-upexpo in Smile Safari viel in de smaak. We trokken ook naar de scholen. Op die manier willen we zo veel mogelijk kinderen en jongeren warm maken voor een STEM-opleiding of job met wetenschap en techniek.”

Daarnaast bleef Technopolis inzetten op sociale media. Via YouTube, TikTok, Facebook en Instagram werden miljoenen views gegenereerd. Het totale aantal volgers steeg tot meer dan 150.000. “Ondanks corona hebben we er alles aan gedaan om een breed publiek te bereiken en financieel gezond te blijven. Dat is gelukt en we kijken dan ook tevreden terug op 2021. Onze nieuwe baseline ‘Alles start met WOW’ is zeker van toepassing op het afgelopen jaar”, aldus Blokx. (svds)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio