Op woensdag is het frietjesdag in ‘t Gasthuis.  

Op woensdag is het frietjesdag in ‘t Gasthuis.  © Elke Lamens

Wie bakt er frietjes op woensdag in dienstencentrum ’t Gasthuis?

Essen -

Lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis zoekt een vrijwillige frietjesbakker voor op woensdag. Dan is het immers traditioneel frietjesdag. Daarnaast zoekt het LDC ook nog hulp voor het serveren van de frietjes en warme maaltijden.

Sinds de opening van het lokaal dienstencentrum ’t Gashuis in oktober 2017 worden er op woensdag frieten geserveerd aan de eters. “Om ons team van twee bakkers aan te vullen zijn we op zoek naar een of twee extra vrijwillige bakkers die op woensdag beschikbaar zijn. Zo kunnen we een beurtrol uitwerken”, legt administratief medewerkster Ria Vandenbergh uit.

“Op de andere dagen worden er warme maaltijden aangeleverd door het naburige woonzorgcentrum De Bijster. De kok kookt voor ons mee, dat is een team van Sodexo. Voor het bedelen van die maaltijden aan tafel, zoeken we ook nog helpende handen.”

Warme maaltijden worden aangeleverd door het wzc De Bijster, vlak naast ’t Gasthuis.

Warme maaltijden worden aangeleverd door het wzc De Bijster, vlak naast ’t Gasthuis. © Elke Lamens

“Vooral senioren die niet alleen willen eten of voor zichzelf geen potje meer willen of kunnen koken, komen graag naar hier. Hier vinden ze nog sociaal contact. Daarnaast komt hier ook een groep volwassenen met een beperking via de dagopvang eten en soms ook personeelsleden van de gemeente.”

Gemiddeld schuiven zo’n twintig eters aan tafel aan in ’t Gasthuis. “Voor corona waren dat er wel meer, maar de schrik voor besmettingen zit er nog in, zeker nu die waar zo hoog zijn. Op feestmaaltijden kunnen we een zestigtal mensen bedienen van een warme maaltijd.

(ella)

Kandidaat-frietjesbakkers: o3.663.69.04, Nollekensstraat 5 in Essen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio