Manebruggestraat  

Manebruggestraat  © Google Maps 

Snelheidsbeperkende maatregelen in Manebruggestraat

Deurne/Borsbeek -

De gemeente Borsbeek en het district Deurne willen de snelheid in de Manebruggestraat naar beneden halen. Uit metingen blijkt dat er te vaak, te snel gereden wordt. Daarom worden nu maatregelen genomen, zoals plateaus op kruispunten en buskussens.

Uit metingen blijkt dat er te snel gereden wordt in de Manebruggestraat. Daarom komen er vijf verhoogde plateaus op de kruispunten met Eksterlaar, de Constant Jorislaan, Vleerakkerstraat, Cantincrodestraat en Karel Soetelaan. “Daardoor zullen bestuurders moeten vertragen om er op een comfortabele manier over te rijden”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Op e hoeken van de plateaus komen 28 nieuwe bomen. Ze maken de straat niet alleen groener, maar zorgen voor een ‘poort’, waardoor de snelheid sowieso gematigd moet worden.”

Behalve de plateaus komen er ook nog twee buskussens, ter hoogte van de Manebruggestraat 288 en 362. “Ook dat werkt vertragend”, zegt Sekeris. “En automobilisten zullen elkaar voorrang moeten verlenen, want het zal niet mogelijk zijn elkaar te kruisen.”

De werken zullen gefaseerd verlopen. Eind januari wordt gestart aan Eksterlaar. De verwachte einddatum is 14 februari. Rond die datum zal ook fase twee van start kunnen gaan aan de Constand Jorislaan. Begin maart moet alles achter de rug zijn.

De Lijn voorziet een omleiding tijdens de werken.

jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio