©  Waasland-Beveren

Waasland-Beveren haalt met Manuel Da Costa (35) brok ervaring in huis

Waasland-Beveren heeft een nieuwe slag geslagen op de transfermarkt. De Marokkaanse Portugees tekende voor anderhalf jaar op de Freethiel. De centrale verdediger verdiende zijn sporen in het verleden bij onder meer PSV, Fiorentina, Lokomotiv Moskou, West Ham en Olympiacos.

tsfn

Da Costa heeft zowel de Marokkaanse als de Portugese nationaliteit. In de jeugd kwam hij meermaals uit voor de Portugese nationale ploeg, maar op het hoogste niveau koos hij uiteindelijk voor Marokko. Da Costa speelde 31 keer voor de Marokkaanse nationale ploeg en wist hierin één keer te scoren.

De centrale verdediger van 1m91 deed al ervaring op een verschillende Europese topcompetities. Bij PSV maakte Da Costa in oktober 2006 op 20-jarige leeftijd zelfs zijn debuut in de Champions League. De meest recente jaren modderde zijn carrière wat aan in de Turkse competitie. Sinds april 2021 zat Da Costa dan ook al zonder club.

Sportief directeur Jordi Condom is blij met de komst van de verdediger: “Net als bij de komst van Gillet halen we met Manuel een jongen met heel veel kwaliteiten en een pak ervaring. We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge groep mee onder de arm kan nemen om de doelstellingen van de club te bereiken.”

De komst van Da Costa is al de vierde inkomende transfer sinds de aanstelling van Condom als sportief directeur begin januari. Eerder streken Guillaume Gillet, Aliou Baldé en Abdel Al Badaoui al neer op de Freethiel. Alessandro Albanese, Mathias Verreth en Jacob Montes maakten dan weer de omgekeerde beweging.

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER Waasland-Beveren

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio